G EHEUGACTIVERING VOOR SENIOREN

In Wijkcentrum de Sterrentuin septemer 2018

Moeite met onthouden heeft niet alléén te maken met ouder worden. Veranderingen in levensomstandigheden hebben invloed op uw denken en uw geheugen.

Acht bijeenkomsten

Als het geheugen u af en toe in de steek laat, is dat vervelend en lastig. Daarom organiseert Welzijn Ouderen Hengelo een cursus van acht bijeenkomsten, die in de eerste plaats bedoeld is om uw zelfvertrouwen te herstellen.

Geheugenactivering voor senioren

Inzicht & technieken

U krijgt inzicht hoe het geheugen werkt, dat maakt dat u anders omgaat met uw vergeetachtigheid. In de zelfredzaamheid leert u technieken die u in staat stellen belangrijke zaken te onthouden.

Locatie, start en tijdstip

De cursus wordt gegeven in Wijkcentrum de Sterrentuin, Neptunusstraat 51, 7557 XX Hengelo. Gedurende acht woensdagochtend van 9.30 tot 11.30 uur. De eerste les is op woensdag 19 september 2018. Na drie maanden is er nog een terugkombijeenkomst.

Gratis

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus, behalve de kosten voor koffie/thee. De begeleiding is in handen van Mevrouw Catharina Volkering.

Aanmelding

Voor aanmelding en informatie: WOH/Wijkracht:088-9455722 of www.wijkrachtacademie.nl of mail info@wijkracht.nl

Welzijn Ouderen Hengelo onderdeel van Wijkracht


DAG VAN DE OUDEREN IN TEKEN VAN HENGELO METAALSTAD

2 oktober in Storkzaal van het ROC.

Elk jaar viert Hengelo de Internationale Dag van de Ouderen. Dit jaar is dat op dinsdagmiddag 2 oktober. Bij het kiezen van het thema is aansluiting gezocht bij ‘150 jaar Metaalstad Hengelo’. Immers veel ouderen hebben in het verleden in de metaalindustrie gewerkt of waren daaraan verbonden.

2018 is hét jaar van de Metaalstad Hengelo. In de gemeente zijn meerdere organisaties opgestaan om dit jaar op gepaste wijze te vieren. Ook de Seniorenraad, organisator van de Dag van de Ouderen, heeft zich hierbij aangesloten.

In het programma wordt de nadruk gelegd op de belevenissen en belevingen van toen. Daarvoor komen 3 vertellers van de stichting ‘De Verhalenkraal’, een verhaal vertolken. Ze brengen de sfeer en gebeurtenissen van toen tot leven. Hoe ging het ertoe in de fabriek, wie waren je vrienden, wat deed je op een dag en welke kansen kreeg je als arbeider? De verhalen worden afgewisseld met enkele filmfragmenten die beelden van toen en nu weergeven.

Na de pauze is er tijd voor ontspanning met een optreden van Nostra Dames. Een gezelschap bestaande uit 4 Twentse dames die á capella liedjes zingen. Deze middag brengen ze naast hun gebruikelijk humorvolle werk ook ‘arbeidsvitaminen’ mee. Zij zingen verschillende liedjes, soms met eigen vertaling of arrangement, in het Twents, Nederlands, Engels of Frans.

Storkzaal ROC

De feestelijke middag vindt plaats op dinsdag 2 oktober in het huidige ROC-gebouw, Gieterij 200, 7553 VZ Hengelo, in de Storkzaal. Een mooie kans om dit prachtige gebouw eens te bekijken en te beleven. Het programma start 14.00 uur. Vanaf 13.30 bent u welkom en staat de koffie klaar, tegen 16.30 is de middag ten einde.

Deelname aan de middag is gratis. Reserveer alvast deze datum!